Yhteystiedot

Hämeen Allergia-, Iho- ja Astmayhdistys ry

Saat yhteyden meihin sähköpostitse, soittamalla, Facebookin ja Instagramin kautta. Yhteystiedot ovat alla. Yhdistyksellämme ei ole toimistotiloja, joten käyntiosoitetta ei ole.  

hame.allergia@gmail.com 

Puh. 046-8505678 (ma-pe klo 10-18)

Facebook: Hämeen Allergia-, Iho- ja Astmayhdistys 

Instagram: Hämeen Allergia Ja Astmayhdistys (@hameen.allergia) • Instagram-kuvat ja -videot

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto

Onko sinulla kysyttävää allergioista, astmasta, ihosairauksista, kemikaaleista tai niiden kanssa elämisestä? Liiton neuvonnasta saat henkilökohtaista ohjausta alan ammattilaisilta.

Oletko jo ottanut yhteyttä neuvontaamme?

Katso myös oppaamme ja kysy asiantuntijalta -palsta.


Allergia-, iho- ja astmaneuvonta

Ma klo 14–17 sekä 
To klo 8–11 

puh. 044 773 2052
allergianeuvoja@allergia.fi

Neuvontakysymyksiin vastaa asiantuntija, AmO, terveydenhoitaja (YAMK) Katariina Ijäs. Neuvontamme palvelee myös sähköpostitse. Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon sisällä.

Sosiaaliturvaneuvonta

puh. 045 114 4459
risto.heikkinen@allergia.fi

Erityisasiantuntija, sosiaalityöntekijä Risto Heikkinen vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät yhteiskunnan tarjoamiin tukiin ja palveluihin sekä asiakkaan ja potilaan oikeuksiin sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Iho- ja kosmetiikkaneuvonta

Ma–to 10–15

puh. 040 834 8803
kosmetiikka@allergiahelsinki.fi

Maksuttomasta iho- ja kosmetiikkaneuvonnasta voit kysyä kosmetiikka-allergioista ja ihon-hoitoon liittyvistä asioista. Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvonta palvelee valtakunnallisesti. Kysymyksiin vastaa farmaseutti, kosmetologi Merike Laine.

Helsingin allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös kosmetiikan allergiaportaalia. Portaalista saat haettua kosmetiikkasarjojen tuotetietoja itsellesi sopivien tuotteiden löytämiseksi. 

Ruoka-allergianeuvonta

Ma–to klo 10–14

puh. 045 235 2861

Liiton allergianeuvonnan lisäksi voit kysyä ruoka-allergioista myös Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksestämme. Yhdistys neuvoo ruoka-asioissa valtakunnallisesti. Kysymyksiin vastaa ruoka-allergianeuvoja Ilona Mähönen.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ylläpitää myös Erimenu-palvelua, jossa erityisruokavaliota noudattavat voivat hakea helposti omaan ruokavalioon sopivia ruokaohjeita. 

Siitepöly- ja ympäristöneuvonta

instituutti@allergia.fi

Siitepölyihin ja muuhun luontoon, elinympäristöömme ja allergiaterveyteen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin asiantuntijoiden puoleen. Katso instituutin yhteystiedot

Paikallisyhdistysten allergianeuvonta

Allergia- ja astmayhdistysten jäsenet saavat myös maksutonta allergianeuvontaa paikallisyhdistyksistä. Katso oma paikallisyhdistyksesi.