Erityisruokavalioreseptien Erimenu.fi ja ruoka-allergianeuvonta

18.1.2021


Erimenu-verkkopalvelusta ruoka-allerginen löytää juuri hänelle soveltuvia ruokaohjeita ja tietoa elintarvikkeista. Kaikki ruokaohjeet on luotu huomioimaan erilaisia laajoja ruokarajoitteita. Tätä maksutonta palvelua ylläpitää ja päivittää ruoka-allergioiden ammattilainen, Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys.

Palvelussa voi selata koko sisältöä, tai voi suodattaa näkyviin eri ruokavalioihin sopivat ruokaohjeet ja tuotteet. Rekisteröitymättä tietoa saa suodatettua yhdellä tai useammalla yleisellä ruokavaliokriteerillä: maidoton, laktoositon, vähälaktoosinen, munaton, soijaton, gluteeniton ja ei-vehnää-ohraa-ruista. Sisältöä voi suodattaa myös valitsemalla eri ruokakategorioita (kuten makeat piirakat) tai kirjoittamalla reseptin tai tuotteen nimeä (kuten: piirakka).

Jos ruokarajoitteet ovat monimuotoisemmat, kannattaa rekisteröityä. Rekisteröitymällä palveluun voi tallentaa yhden tai useamman ruokavalion yksittäisten ruoka-aineiden tarkkuudella, valitsemalla joko kielletyt tai sallitut ruoka-aineet. Tämän jälkeen palvelu suodattaa näkyviin valittuun ruokavalioon soveltuvat ruokaohjeet ja tuotteet. Tarkat käyttäjäohjeet löytyvät Erimenun alapalkista.

Erimenu sopii arjen tueksi paitsi ruoka-allergiselle ja keliaakikolle, myös ruokarajoitteisen lähipiirille, juhlien järjestäjille sekä terveydenhoito-, ravitsemus- ja ruoka-alan ammattilaisille.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen valtakunnallinen ruoka-allergianeuvonta palvelee ma-to klo 10-14 tai sopimuksen mukaan, 045 235 2861 tai ruoka-allergia@kolumbus.fi. Voit kysyä ruoka-allergioista ja ruokarajoitteiden huomioinnista ruuanlaitossa ja leivonnassa. Yhdistyksen nettisivuilta löytyy myös paljon käytännön vinkkejä ruoka-allergioihin (www.pirkanmaanallergia.fi).