Ensimmäinen blogiteksti julkaistu!

19.6.2018

Vesijumppa -yhdistyksen toivotuin liikuntamuoto

 

Hämeen Allergia- ja Astmayhdistys on järjestänyt vesijumppaa aikuisväestölle jo useita vuosia. Se on edelleen suosituin ja toivotuin yhdistyksen järjestämä liikuntamuoto. Kunnossa kaiken ikää -tuella on ollut suuri merkitys ja apu jumpan järjestämiselle. Toinen suuri kiitos kuluu Hämeen tanssi- ja liikuntakeskukselle, josta on aina löytynyt innokkaat ohjaajat.

 

Vesijumppa sopii ja sitä suositellaan kaikenikäisille allergiaa ja astmaa sairastaville. Se lisää muun muassa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, vähentää lihasjännitystä ja kipuja sekä lisää ja ylläpitää lihasvoimaa ja nivelten liikkuvuutta.  Lisäksi vesijumppa virkistää ja mikä tärkeintä lisää sosiaalista hyvinvointia!

 

Astmaa sairastavalle suositeltavin liikuntaympäristö on lämmin, sopivan kostea ja pölytön. Tämän vuoksi vesiliikunta onkin erityisen hyvä liikuntamuoto astmaatikoille. Uimahallin kostea ja lämmin ilma vähentää tehokkaasti astmaatikkojen rasitusoireita. Liikunta kuuluu olennaisena osaksi myös astmaatikon omahoitoa.

 

Pienen tauon jälkeen vesijumppa starttasi taas keväällä 2018 Hämeenlinnan upouudella uimahallilla. Vetäjinä toimivat tutut Hämeen tanssi- ja liikuntakeskuksen ohjaajat. Jumppaajia ilmoittautui vuoden vaihteessa parisenkymmentä. Vesijumppaajilta saadun palautteen mukaan suurin osa käy vesijumpassa lähes joka viikko. Hinta ja ajankohta torstai iltapäivällä olivat sopivia osallistujien mielestä. Myös vetäjät saavat suuret kiitokset! Liikkeitä kehuttiin monipuolisiksi ja vaihtelua toivat erilaiset välineet sekä intervallipyöräily. Vesijumpasta pidetään, koska sopii lähes kaikille, vaikka polvet ja lonkat vaivaisivat. Elementtinä vesi tukee ja helpottaa liikkumista. Tällä hetkellä Hämeenlinnan vesijumppa tuntuu kaikin puolin toimivalta, sillä osallistujat toivovat jatkoa samalla vetäjällä, samaan aikaan ja samassa paikassa!

 

Jos osallistujia saadaan riittävästi, Hämeen allergia- ja astmayhdistyksen vesijumppaajia nähdään taas syksyllä Hämeenlinnan uimahallilla!

 

LÄHTEET:

 

Opas astmaa sairastavalle. Hengitysliitto.  https://www.hengitysliitto.fi/sites/default/files/oppaat/astmaopas_nettiin.pdf.

 

Vesiliikunnan terveysprofiili Lajin terveyshyödyistä vesiliikunnan harrastajille. https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/51301/Vesiliikunnan%20terveysprofiili.pdf?sequence=1.