Uudistettu Erimenu!

18.5.2018

Reseptejä ja tuotetietoa oma ruokavalio huomioiden uudistuneesta Erimenu.fi-palvelusta

Erityisruokavaliota noudattavien tueksi on jo kymmenen vuoden ajan toiminut verkkopalvelu Erimenu.fi. Se uudistettiin nyt keväällä.

Erimenu on Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä verkkopalvelu, joka tukee erityisruokavaliota noudattavaa saamaan luotettavaa ja ajantasaista tietoa juuri hänelle soveltuvista resepteistä ja elintarvikkeista. Palvelusta löytyy ammattilaisten luomia reseptejä sekä tietoja tuotteista ja tuottajista. Ruokaohjeissa on huomioitu erityisesti sellaisia laajoja ruokarajoitteita, joihin ei löydy kaupoista valmistuotteita, eikä välttämättä juuri valmistusohjeitakaan.

Erimenun sisältöä voi suodattaa yleisimmillä ruokavalioilla: gluteeniton, maidoton, laktoositon, vähälaktoosinen, munaton ja soijaton. Palvelusta voi etsiä tietoa eri ruokakategorioilla. Lisäksi palveluun voi kirjoittaa sanan alkua esim. ”piirakka”, ja palvelu etsii ruokaohjeiden ja tuotteiden nimistä osumia. Jos palveluun rekisteröityy, sinne voi tallentaa omia ruokavalioitaan yksittäisten ruoka-aineiden tarkkuudella. Tällöin resepteistä ja tuotteista saa halutessaan suodatettua näkyviin vain ne, jotka sopivat tarkasti omaan ruokavalioon.

Erimenu on tarkoitettu avuksi arkeen erityisruokavaliota noudattaville, heidän läheisilleen, juhlien järjestäjille ja ravitsemuksen, ruuanvalmistuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille.